06 October 2019

"Cruise-hat"

_T398818

Det gjør meg ufattelig trist at det dette bildet representere, var det mest diskutere emne i valgkampen i Stavanger... Etter å ha gjort en fantastisk jobb, etter å ha brukt flere 10 talls millioner kroner for å få skipene til byen vår, bruker man nå flere 10 talls millioner for å få dem vekk, billedlig fortalt...
MDG er sjølsagt de aller verste, og de mest fanatiske. Og de har vært usedvanlig flink til å hjernevaske sine velgere med cruise-skam, ja helst cruise-HAT. Men også andre partier har brukt dette til å sanke velgere, ja til og med Leif A. Nilsen i FRP er stadig innpå for å få cruiseskipene vekk... Og Stavanger AP er så regjerings-kåte at de seie ja til alt, bare de får makt, bare de får ordføreren, så de støtte selvsagt MDG langt på vei.

Og på kaien står Torfinn Ingeborgrud med hendene fulle av svada han har skrevet om jordas undergang, som jo skyldes cruiseturisten. Han sågar ber dem om å snu, og dra hjem, og aldri mer reise på noen slags form for ferie, det må vi ofre for klimaet. Men det de ikke forteller, er jo at hvis de ikke får reise på cruise, så velger de kanskje bil, buss, fly, kullfyrt tog m.m. Det er godt miljøpolitikk det…!

_H150255

Og regionens store avis, Stavanger Aftenblad, som er vår største formidler av cruise-hat, og da spesielt gjennom en så profilert person som Harald Birkevold. Som bevisst bruker sin stilling til å fremme sitt personlige og private budskap, på en måte få andre har mulighet til...!
Og alle bruker de "miljø-kortet", selve "A"´en i kortstokken for cruise-hat. De vet at miljø selger godt, de fleste potensielle velgere av MDG, Venstre og dets like, kjøper alt når man nevner miljø... Men når man kler av dem dette utbrukte "miljø-kortet", så ser man at det er selve skipene de vil ha vekk, det er alle turistene de vil ha vekk, de vil heller ha en tom by og rolige gater i Gml. Stavanger.

_H198764(1)

Gamle Stavanger ja, der bor de på Stavanger`s aller, aller beste plass, selve indrefilèten i Stavanger. De kjøper flere hundre år gamle, flotte hus - som de fleste av oss bare kan drømme om, ja knapt nok det. De VET AT DE KJØPER EN "MUSEUMSGJENSTAND", byens største attraksjon, byens beste beliggenhet...
Likevel bare klager dem, klager på at det er så mange folk som trør dem ned, klager på alle disse store cruiseskipene som kommer med alle disse fæle turistene. De klager over støy, forurensing og manglende utsikt, de klager t.o.m. over dårlige sol-forhold, selv om sola står den veien kun kl 04-06 om morgenen. De klager på alt, inviterer media på besøk for å se hvor fælt de har det, i byens beste og dyreste kvarter... De har det så fælt at de t.o.m. står fram og mener de fortjener en "kompensasjon" av Stavanger Kommune på kr 100.000,- pr. hus...! Ja, det er sant...! De har foreslått det...Huff, de har det fælt, de som bor i byens beste kvarter...!
Stavanger er en fullstendig TOM by midt på dagen når det ikke er cruise-anløp...! Eg tar meg ein tur i alle fall 2-3 ganger hver uke, og de dagene det ikke er anløp, ser eg knapt et menneske. Byen er TOM... Når det er cruise-anløp, så lever byen, det er masse folk som snakker mange forskjellige språk i alle aldersklasser. Dette skaper en kontinental stemning få andre ting kan gjør i den vakre byen. Men nei, det er alt for mange folk som snakker andre språk, og - det vil vi ikke ha i vår by…!

_2173614

Penger…! De legger igjen så lite penger..! Dette er også et "standard-svar" på miljøbevegensen`s hjernevasking. Selv om flere butikk-eiere har ståt frem og sagt at de nesten er helt avhengig av cruisetrafikken for å overleve, så er svaret fra cruise-haterne at "de legger så lite penger"… Ja men, drit nå i hvor mye eller lite penger cruisturistene legger igjen. Tenk heller på alle millionene i havneavgifter (de største skipene har havneavgifter på over 1 000 000 kroner…! Hva med alle arbeidstakere som har cruise-relatert inntekt, alle som jobbe på kaiene, alle som jobber med guider, aller sightseeing-bussene, alle charter-båtene… Ja Rødne måtte sansynligvis kvittet seg med mesteparten av båtene sine om cruisetrafikken opphørte…! Los trenger de også, det er heller ikke billig. Og så kommer alle dem som jobbe i handelsnæringen, i utelivs-bransjen… Hva med dem…? Få de over på arbeidsledighetstrygd dem også…? Nei, ingen hører på dem - de er mer opptatt med å fortelle at det kun er "kinesisk juggel & plast" de selger på torget… Byens sinnsykt dyre torg, som ingen gidder å bruke daglig, utenom når salgsbodene kommer opp ved cruise-anløp… Ja men, hvor snobbet kan man bli. Drit i om det er "kinesisk juggel" som selges på torget, det gir i alle fall liv til et ellers tomt torg…!

2010.07.15 Rygerkongen

Selvsagt er eg FOR begrensninger, eller et tak på hvor mange anløp byen tåler. For det er klart at turisme sliter, men i.flg Turistforeningen og Guide-foreningen, så er det lenge til vi når at kritisk antall turister. Man må nok tenke på ikke å ha flere av de største skipene inne samtidig, man må gjerne flytte skipene ut ytterst i Vågen, til Konserthuskaien, og gjerne få laget en ny kai i Bergested. Skansekaien kan man godt utvikle, fylle ut, gjøre alt utenom det tåpelig forslaget om et "bybad"…. Nå forsvinne jo Tau-fergene, så hele området fra Fiskepiren til Skansekaien burde kunne utvikles på nytt.
Men det er ikke noe poeng å "forby cruise-skip", eller som Rødt`s dumme forslag, kun ha ett anløp pr. uke…! Eg sitter ikke med alle svar, eg sitter ikke med alle løsninger - med stemningen politisk og populistisk er så unisont imot cruise-skip, at det vil ha dem helt vekk fra byen vår…! Men hva skjer da…? Skipene anløper garantert Haugesund, og sannsynligvis også Sandnes, hvor man busse frem- og tilbake heile dagen til Stavanger. Det er miljø det…! Det virker som man lokalt i Stavanger tror man har sitt eget lille miljø, som man vil redde fra byens undergang… Ja, man går imot klodens undergang, på samme måte som Jehovas Vitner og dems like, så kommer vi som ikke tror, i helvete… Så hvis du nå ikke tar innover deg at cruise-skipene bidrar til Stavangers undergang, så havner du i helvete...! Jeg havner gjerne i helvete jeg, jeg har faktisk vært i helvete helt siden eg brakk ryggen…! Så det vet jeg alt om, og - eg tar gjerne den kampen…!